Ingredienser
- Banan
- Valfritt grötpulver, t ex Havregröt mild
- Havregryn
- Ägg
- Rapsolja
- Bakpulver
- Färska/frysta blåbär
- Vaniljpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C .
Mosa bananen. Blanda den mosade bananen med övriga ingredienser.
Forma till pinnar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Använd ungefär två matskedar smet till varje pinne. Tryck till pinnarna så att de blir tunna då de sväller mycket i ugnen.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna och servera.
Tips! För att skapa ännu mer variation kan grötpinnarna serveras med en klick fruktpuré, till exempel den här med smak av blåbär. Mixa och matcha, bara fantasin sätter gränser.
Förvaring och hållbarhet
I kylen håller grötpinnarna 2-3 dagar. För att förlänga hållbarheten kan du förvara dem i frysen i upp till tre månader och ta fram vid behov. De tinas på ungefär 30 minuter i rumstemperatur och går även bra att lägga i brödrosten för en mer nybakt känsla.