Ingredienser
- Banan
- Valfritt grötpulver, t ex Havregröt
- Havregryn
- Ägg
- Rapsolja
- Bakpulver
- Kardemumma
- Rivet äpple
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C . Mosa bananen. Riv äpplet.
Blanda det rivna äpplet med den mosade bananen och övriga ingredienser.
Forma till pinnar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Till varje pinne behövs ungefär två teskedar smet. Tryck till pinnarna så att de blir tunna då de sväller mycket i ugnen.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna och servera.
Tips! För att skapa ännu mer variation kan grötpinnarna serveras med en klick fruktpuré. Mixa och matcha, bara fantasin sätter gränser.
Förvaring och hållbarhet
Grötpinnarna förvaras med fördel i kylen eller i frysen, för att behålla sin smarrighet så länge som möjligt. I kylen håller de 2-3 dagar medan frysta grötpinnar har en hållbarhet på ungefär tre månader och kan tas fram efter behov. De tinas på ungefär 30 minuter i rumstemperatur och går även bra att lägga i brödrosten för en mer nybakad känsla.