Ingredienser
- Ägg
- Valfritt grötpulver,
- t.ex. Havregröt mild
- Havregryn
- Majs & potatis eller Morot
- (barnmatsburk)
- Flytande matfett/rapsolja
- Bakpulver
- Finriven valfri rotfrukt,
- t ex kålrot, morot, gulbeta
- Finhackad persilja, dill
- eller gräslök (färsk/fryst)
Gör så här
Sätt ugnen på 180 °C.
Blanda ihop allt till en smet. Mixa eventuellt med stavmixer om du vill ha havregrynen mer finfördelade.
Klicka ut avlånga strängar av smeten, cirka 7–8 st, på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 min tills de fått färg och är genomgräddade. Känn med en sticka att de är torra inuti.
Låt svalna och servera. Pinnarna kan förvaras i rumstemperatur 1–2 dagar i en plastpåse/burk eller fryses in direkt och ta fram vid behov.
Tips! Dippa pinnarna i grönsakspuréerna från STEP-metoden för en ännu mumsigare smakupplevelse.
Ett STEP-märkt recept!
Våra STEP-märkta recept innehåller en stor mängd gröna ingredienser och är rika på smaker som är bra för små barn att träna på. Recepten är noggrant framtagna för att tillgodose barns behov av näring och för att göra liten påverkan på vår planet. Lär dig mer om STEP-märket och forskningen bakom >>