Ingredienser
- Morot eller Majs & potatis (glasburk 125g)
- Finriven valfri rotfrukt, t.ex. kålrot, morot, gulbeta, palsternacka
- Färdigkokta linser (avrunna)
- Ägg
- Rapsolja (drygt 0,5 dl)
- Mjölk eller havredryck (1,5% fetthalt)
- Havregryn
- Grahamsmjöl
- Vetemjöl
- Bakpulver
- Finhackad persilja/krasse/dill/gräslök (färsk/fryst)
Till barn mellan 6–8 mån:
Sätt ugnen på 190 °C.
Mixa alla ingredienserna till en slät smet i en mixer eller i en bunke med stavmixer.
Klicka ut på en muffinsplåt eller små bakformar (cirka 12-14 st). Grädda i mitten i ugnen cirka 10–12 min. Känn med en sticka att de är torra inuti.
Låt svalna och förvara i rumstemperatur 1–2 dagar i en plastpåse/burk alternativt frys in samma dag.
Till barn från 8 månader:
Sätt ugnen på 190 °C.
Rör ihop alla ingredienserna i en bunke utom vetemjöl och bakpulver. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten med övriga ingredienser.
Klicka ut på en muffinsplåt eller små bakformar (ca 12-14 st). Grädda i mitten i ugnen ca 10–12 min. Känn med en sticka att de är torra inuti.
Låt svalna och förvara i rumstemperatur 1–2 dagar, alternativt frys in samma dag.
Tips! Servera muffinsen med grönsakspuréerna från STEP-metoden, gärna även med en klick färskost.
Ett STEP-märkt recept!
Våra STEP-märkta recept innehåller en stor mängd gröna ingredienser och är rika på smaker som är bra för små barn att träna på. Recepten är noggrant framtagna för att tillgodose barns behov av näring och för att göra liten påverkan på vår planet. Lär dig mer om STEP-märket och forskningen bakom >>