Ingredienser
- Ägg
- Havregryn
- Semper Katrinplommon, päron & äpple
- Rapsolja
- Bakpulver
- Tranbär (alt. havtorn/blåbär/hallon/vinbär)
- Lingon (alt. havtorn/blåbär/hallon/vinbär)
Sätt på ugnen på 180 °C.
Mixa ihop allt till en slät smet i en mixer.
Häll ut smeten i en ugnsform (ca 30x20 cm) med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15–20 min. Känn med en sticka att pannkakan är färdigbakad.
Låt svalna och skär i små rutor. Kan förvaras i kylskåp 1–2 dagar eller frys in rutorna.
Tips! Toppa gärna plättarna med fruktpuré från t.ex. STEP-metoden.
Sätt på ugnen på 180 °C.
Mixa ihop alla ingredienser (utom bären) i en mixer till en slät smet.
Häll ut smeten i en ugnsform (ca 30x20 cm) med bakplåtspapper. Strö på bären och rör runt lite med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15–20 min. Känn med en sticka att pannkakan är färdigbakad.
Låt svalna och skär i små rutor. Kan förvaras i kylskåp 1–2 dagar eller frys in rutorna.
Tips! Toppa gärna pannkakorna med fruktpuré från t.ex. STEP-metoden.
Ett STEP-märkt recept!
Våra STEP-märkta recept innehåller en stor mängd gröna ingredienser och är rika på smaker som är bra för små barn att träna på. Recepten är noggrant framtagna för att tillgodose barns behov av näring och för att göra liten påverkan på vår planet. Lär dig mer om STEP-märket och forskningen bakom >>