Ingredienser
- Fryst havtorn
- Vatten
- Äppelmos
Gör så här
Mät upp 2 dl frysta havtorn och cirka 1 msk vatten i ett mikrovågsugnssäkert kärl, värm i mikrovågsugn på 750 W i 1-2 min. Eller värm på svag värme i kastrull, låt det koka upp, och sedan koka i 1-2 min.
TIPS! Om du inte kan få tag på havtorn, går det bra att göra puré på lingon i stället.
Pressa genom en finmaskig sil för att ta bort kärnor.
Blanda 0,5 dl havtornspuré med 0,5 dl äppelmos (se recept för äppelmos).
Låt svalna och förvara i rena glasburkar med lock i kylskåp i max 3 dagar.
Smakproverna kan förvaras i kylskåp i max 3 dagar. Men de kan ju förstås också frysas in. Lägg den avsvalnade purén i en plastpåse och platta till en tunn kaka eller i iskubslådan, frys. Sedan kan man bryta/ta fram lämpliga bitar och tina i mikrovågsugn eller kylskåp.