Ingredienser
- Frysta tranbär
- Vatten
- Äppelmos
2 dl
1 msk
ev. 0,5 dl
Gör så här
Mät upp 2 dl frysta tranbär och 1 msk vatten i ett mikrovågsugnssäkert kärl, värm i mikrovågsugn på 750 w i 1-2 min. Eller värm på svag värme i kastrull, låt det koka upp och sedan koka i maximalt 1-2 min.
Om du inte får tag på tranbär så går det bra att istället göra puré av lingon.
Pressa genom en finmaskig sil för att ta bort kärnor.
Blanda 0,5 dl tranbärspuré med 0,5 dl äppelmos (se recept för äppelmos).
Låt svalna och förvara i rena glasburkar med lock i kylskåp i max 3 dagar. Men de kan ju förstås också frysas in. Lägg den avsvalnade purén i en plastpåse och platta till en tunn kaka eller i iskubslådan, frys. Sedan kan man bryta/ta fram lämpliga bitar och tina i mikrovågsugn eller kylskåp.
Upptäck våra produkter
Fler STEP-recept