Ingredienser
- Grovt hackad majrova
- Vatten
- Matfett
Gör så här:
Mät upp 150g grovt (1-2 cm kuber) hackad majrova och 150 g vatten i en kastrull med lock.
Om du inte kan få tag på majrova, går det bra att göra puré på kålrabbi eller kålrot istället.
Värm till kokning, låt koka i ca 10-15 min, smaka om bitarna känns mjuka.
Slå av kokvattnet men spara det i separat kärl.
Blanda bitarna med 1 tsk matfett, gärna rapsoljebaserat.
Mixa slätt med stavmixer, justera eventuellt konsistensen med 1-2 msk kokvatten.
Låt svalna och förvara i rena glasburkar med lock i kylskåp i max 3 dagar.
Smakproverna kan förvaras i kylskåp i max 3 dagar. Men de kan ju förstås också frysas in. Lägg den avsvalnade purén i en plastpåse och platta till en tunn kaka eller i iskubslådan, frys. Sedan kan man bryta/ta fram lämpliga bitar och tina i mikrovågsugn eller kylskåp.