Ingredienser
- Björnbär
- Vatten
- Äppelmos
250 g
2 msk
ev. 0,5 dl
Gör så här
Mät upp cirka 250 g björnbär och 2 msk vatten i ett mikrovågsugnssäkert kärl eller kastrull. Värm i mikrovågsugn på 750 W i 1-2 min. Eller värm på medelvärme i en kastrull, låt det koka upp och sedan koka i 1-2 min.
Mixa slätt. Pressa genom en finmaskig sil för att ta bort kärnor.
Blanda 1 dl björnbärspuré med 2 msk äppelmos om du vill ha lite fastare konsistens. (se recept för äppelmos).
Låt svalna och förvara i rena glasburkar med lock i kylskåp i max 3 dagar.
Smakproverna kan förvaras i kylskåp i max 3 dagar. Men de kan ju förstås också frysas in. Lägg den avsvalnade purén i en plastpåse och platta till en tunn kaka eller i iskubslådan, frys. Sedan kan man bryta/ta fram lämpliga bitar och tina i mikrovågsugn eller kylskåp.
Upptäck våra produkter
Fler recept