Ingredienser
- Lax
- Pasta
- Potatisar
- Rotselleri, hackad
- Morot, hackad
- Grädde
- Vetemjöl
- Rapsolja
- Färskpressad citron
- Dill
- Vitpeppar
- Vatten
Gör så här
Skala och hacka potatis, rotselleri och morot.
Lägg i rotfrukterna i en gryta med vatten (vattnet i grytan ska precis täcka rotfrukterna). Låt koka tills rotfrukterna är mjuka och tillsätt sedan grädde.
Under tiden, koka pastan i en separat kastrull enligt anvisningarna på förpackningen. När pastan är färdig, häll av pastavattnet och klipp/dela pastan till lagom små bitar.
Skär laxen i bitar och tillsätt till grytan med rotfrukter. Låt koka under omrörning i ett par minuter.
Blanda mjölet i ¼ dl vatten och häll sedan ner redningen i lax- och rotfruktsgrytan. Låt grytan koka upp en gång till.
Krydda med dill och vitpeppar och tillsätt olja och citron.
Mixa grytan med en mixer eller i en matberedare till lagom konsistens.
Låt grytan svalna och servera sedan tillsammans med pastan. Smaklig måltid!