Ingredienser
- Potatis
- KRAV-märkt torsk
- Liten gul lök
- Palsternacka, hackad
- Morot, hackad
- Rapsolja
- Grädde
- Dill
- Citron
- Vitpeppar
- Vatten
Gör så här
Tärna potatisen i mindre bitar och koka den under lock i 1 dl vatten tills de är mjuka. Lägg sedan potatisbitarna åt sidan och spara undan kok-vattnet om det finns något kvar.
Skala och skär palsternackan, moroten och gullöken i tärningar om cirka ½ cm. Lägg dem tillsammans i en gryta med 0,5 dl grädde och vatten (vätskan ska precis täcka rotfrukterna).
Krydda med vitpeppar.
Hetta upp grytan och vrid ner värmen när vätskan börjar koka. Låt puttra under lock tills bitarna är mjuka.
Tärna torsken och tillsätt i grytan tillsammans med några droppar citron och rapsoljan. Låt sjuda i cirka 1 minut och tillsätt sedan dillen.
Häll över grytan i en matberedare och mixa i några sekunder.
Servera fiskgrytan tillsammans med potatisen vid lagom temperatur för små munnar.