Ingredienser
- Potatis
- Nötfärs
- Burkmajs
- Morot, hackad
- Rapsolja
- Majsstärkelse
- Vitpeppar
- Lagerblad
- Timjan
- Vatten
300 g (4 st)
100 g
0,5 dl
0,75 dl
1 msk
1 tsk
en nypa
1
en halv nypa
Gör så här
Skala och hacka moroten och potatisen.
Lägg rotfrukterna i en gryta tillsammans med nötfärsen och kryddorna. Låt koka till rotfrukterna är mjuka. Kokvattnet ska precis täcka rotfrukterna och nötfärsen.
Blanda ner majsstärkelsen/vetemjölet i ¼ dl vatten och rör ner redningen i grytan. Låt koka upp en gång till.
Ta upp lagerbladet och häll i majskornen.
Mixa ingredienserna med kokvattnet och oljan i en mixer/matberedare till önskad konsistens.
Låt svalna och servera vid lagom temperatur för små munnar.
Upptäck våra produkter
Fler Recept