blue-decorative
Smiling baby at table eating with spoon

Lasagne

I detta recept gör vi en variant på lasagne med pasta och rotfrukter. Perfekt när du vill bjuda på hemlagad barnmat! Från 6 månader och uppåt. För att eftersträva den barnmatskvalitet som vi har i våra produkter på barnmatshyllan kan ekologiska råvaror användas.

Ingredienser

Gul lök, finhackad
1 dl
Rotselleri, hackad
0,5 dl
Morot, hackad
1,5 dl
Rapsolja
1 msk
Krossade tomater
2,5 dl
Nötfärs
100 g
Oregano
1 tsk
Pasta, t.ex. pastastjärnor
1,5 dl
Vetemjöl
1,5 msk
Mjölk
2 dl
Mild ost, riven
25 g

Gör så här

Skala och finhacka löken.

Skölj och hacka rotsellerin och morötterna. Lägg i en gryta tillsammans med löken.

Fräs grönsakerna i lite matfett och tillsätt sedan krossade tomater, oregano och nötfärsen. Låt puttra.

Mixa köttfärsen lätt till en önskad konsistens.

Tillsätt mjöl och mjölk och blanda ner i köttfärsen. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan osten.

 

Koka upp paststjärnorna. Om du väljer en annan pasta än pastastjärnor, se till att klippa eller mixa pastan till en storlek som passar små munnar.

Häll av kokvattnet och blanda ner pastan i köttfärsåsen.

Servera lasagnen vid lagom temperatur.

Red-decoration
blue-decorative-2