Ingredienser
- Gul lök, finhackad
- Rotselleri, hackad
- Morot, hackad
- Rapsolja
- Krossade tomater
- Nötfärs
- Oregano
- Pasta, t.ex. pastastjärnor
- Vetemjöl
- Mjölk
- Mild ost, riven
1 dl
0,5 dl
1,5 dl
1 msk
2,5 dl
100 g
1 tsk
1,5 dl
1,5 msk
2 dl
25 g
Gör så här
Skala och finhacka löken.
Skölj och hacka rotsellerin och morötterna. Lägg i en gryta tillsammans med löken.
Fräs grönsakerna i lite matfett och tillsätt sedan krossade tomater, oregano och nötfärsen. Låt puttra.
Mixa köttfärsen lätt till en önskad konsistens.
Tillsätt mjöl och mjölk och blanda ner i köttfärsen. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan osten.
Koka upp paststjärnorna. Om du väljer en annan pasta än pastastjärnor, se till att klippa eller mixa pastan till en storlek som passar små munnar.
Häll av kokvattnet och blanda ner pastan i köttfärsåsen.
Servera lasagnen vid lagom temperatur.
Upptäck våra produkter
Fler recept