Ingredienser
- morot, hackad
- gul lök, hackad
- rotselleri, hackad
- passerade tomater
- pastastjärnor
- nötfärs
- oregano
- vitpeppar
- joderat salt
- rapsolja
2,5 dl
0,5 dl
1 dl
3 dl
1,5 dl
80 g
en nypa
en nypa
en nypa
1 msk
Gör så här
Skala och finhacka moroten, löken och rotsellerin.
Häll ner rotfrukterna i en kastrull tillsammans med de passerade tomaterna. Tillsätt vatten om det behövs för att vätskan ska täcka rotfrukterna. Koka upp.
Under tiden kokar du pastastjärnorna i en separat kastrull utifrån anvisningarna på förpackningen. Om du använder pasta i större bitar klipper eller mixar du pastan till en lagom storlek.
Rör ner nötförsen i kastrullen med rotfrukter och tillsätt kryddorna. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka.
Tillsätt rapsolja.
Använd en mixerstav eller matberedare för att göra konsistensen lite slätare.
Rör ihop pastan och såsen och servera vid en lagom temperatur för små munnar.
Upptäck våra produkter
Fler recept