Ingredienser
- Krossade tomater
- Torsk
- Morot
- Parboiled ris
- Potatis
- Gul lök
- Majskorn
- Rapsolja
- Paprika, hackad
- Majsstärkelse/vetemjöl
- Dill
- Citronjuice
- Joderat salt
- Vitpeppar
- Vatten
1,5 dl
100 g
1 dl
0,5 dl
1 liten
1/2 liten
0,5 dl
2 msk
0,25 dl
1 tsk
två nypor
några droppar
en halv nypa
en halv nypa
Gör så här
Skala och skär potatis, morot, paprika och lök i stora bitar. Koka sedan allt under lock i de krossade tomaterna och så pass lite vatten att det precis täcker grönsakerna. Koka tills rotfrukterna är mjuka.
Under tiden kokar du riset enligt anvisningar på förpackningen.
Krydda grytan. Tärna och tillsätt torsken och citronjuice och låt sjuda i cirka 1 minut. Kör sedan grytan snabbt i en matberedare om det behövs, till lagom stora bitar och konsistens.
Tillsätt olja och majsstärkelse/vetemjölk utblandat i ¼ dl vatten. Koka upp en gång till. Rör ner majskornen.
Servera torsken tillsammans med riset vid en lagom temperatur.
Upptäck våra produkter
Fler recept