Ingredienser
- Krossade tomater
- Morot, hackad
- Pasta
- Gul lök, hackad
- Palsternacka, hackad
- Hårdost
- Mjölk
- Röd paprika
- Rapsolja
- Basilika
- Majsstärkelse/vetemjöl
- Joderat salt
- Vitlök, pressad
- Timjan
- Svartpeppar
Gör så här
Skala och finhacka morot och palsternacka. Lägg i en kastrull med de krossade tomaterna och så pass lite vatten att vattnet precis täcker grönsakerna. Koka upp och låt koka tills rotfrukterna börjar mjukna.
Under tiden kokar du pastan enligt anvisningar på förpackningen i en separat kastrull.
Finhacka löken och paprikan och häll ner i kastrullen med rotfrukter.
Pressa ner vitlöken och krydda med basilika, salt, timjan och svartpeppar. Låt puttra på svag värme tills ingredienserna är mjuka.
Rör ner majsstärkelse/vetemjölet i ¼ dl mjölk och häll ner i såsen under omrörning. Låt koka upp en gång till.
Rör ner resten av mjölken och tillsätt pastan.
Mixa såsen och pastan i en matberedare eller med en mixer till en slät och jämn sås.
Riv osten och rör ner i pastarätten.
Servera vid en lagom temperatur för små munnar. Smaklig måltid!