Ingredienser Pannkakor
- Vetemjöl
- Mjölk
- Ägg
- Smör
2 dl
4 dl
2
Ingredienser Garnering
- Semper Fruktpuré
- Vispgrädde
- Päron
- Äpple
- Färska jordgubbar
2 1/2 dl
2
1
Pannkakor
Häll mjölken i en bunke och vispa ner mjölet, häll i lite mjöl i taget så det inte blir klumpar.
Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Häll ner smöret i pannkakssmeten och vispa till en jämn pannkakssmet.
Häll i ca 1/2–1 dl pannkakssmet i en stekpanna med smör. Stek på medelvärme tills smeten stelnat. Vänd pannkakan och stek den andra sidan tills pannkakan har en fin gyllene färg. Lägg över pannkakan på ett fat och stek resten av smeten.
Låt pannkakorna svalna.
Dekorera tårtan
Skölj äpplena och päronet och skär upp i skivor.
Varva pannkakorna med fruktpuré och frukten.
Vispa grädden till önskad konsistens.
Dekorera tårtan med grädde och färska jordgubbar.
Används i receptet
Upptäck våra produkter
Fler recept