Ingredienser
- Medelstora potatisar
- Vatten
- Rotselleri
- Mjölk
- Vetemjöl
- Ärtor
- Dill (torkad)
- Citronsaft
- Rapsolja
- Vitpeppar
- Lax
Gör så här:
Skölj, skala och skär två potatisar i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med 1 dl vatten. Låt koka tills bitarna är mjuka och mosa sedan potatisarna i kokvattnet.
Skölj och skala de två resterande potatisarna och rotsellerin. Hacka till små tärningar (runt ½ cm) och lägg i en gryta tillsammans med 1,5 dl mjölk. Vrid ner värmen när det börjar koka och låt puttra under lock tills bitarna är mjuka. Rör om hela tiden så att det inte bränner fast.
Vispa mjölet med ½ dl mjölk och tillsätt till grytan med rotfrukter. Låt koka upp.
Tillsätt ärtor, dill, citronsaft, rapsolja och vitpeppar. Rör om.
Skär laxen i små bitar och rör ner bitarna i grytan. Låt puttra i ett par minuter.
Späd med lite mjölk eller vatten för önskad konsistens.
Servera vid lagom temperatur för små munnar. Smaklig måltid!