Ingredienser
- Gul lök
- Morot, bitar
- Passerade tomater
- Mjölk
- Nötfärs (fetthalt 13%)
- Rapsolja
- Långkornigt parboiled ris
- Timjan
- Vitpeppar
- Vetemjöl
- Vatten
½ liten
1,25 dl
3 dl
4 msk
100 g
1 msk
0,5 dl
en nypa
en halv nypa
2 tsk
¼ dl
Gör så här:
Skala och hacka morot och lök.
Lägg rotfrukterna i en gryta och tillsätt passerade tomater. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka.
Under tiden kokar du riset i en separat kastrull enligt anvisningarna på förpackningen.
Rör ner mjölken och nötfärsen i grytan med rotfrukter. Tillsätt sedan kryddor.
Vispa 2 tsk vetemjöl i ¼ dl vatten och rör ner redningen i grytan. Låt koka upp en gång till.
Servera maträtten vid lagom temperatur.
Upptäck våra produkter
Fler recept