Ingredienser
- Morot, hackad
- Rotselleri, hackad
- Liten gul lök, hackad
- Passerade tomater
- Pastastjärnor
- Nötfärs (fetthalt 13%)
- Rapsolja
- Mald timjan
- Oregano
- Svartpeppar
2,5 dl
1,25 dl
½
2 dl
1 dl
80 g
1 msk
en nypa
en nypa
en nypa
Gör så här
Skala och finhacka morot, rotselleri och lök.
Häll ner de finhackade rotfrukterna i en kastrull och tillsätt passerade tomater. Låt koka upp under lock.
Under tiden kokar du pastastjärnorna i en separat kastrull enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du spaghetti eller annan pasta med större bitar delar du dem i lagom stora bitar.
Rör ner nötfärsen i kastrullen med rotfrukter och tillsätt kryddorna. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt sedan rapsoljan.
Rör ner pastan i köttfärssåsen. Mixa sedan alltsammans med en stavmixer eller i en matberedare tills maträtten har en slät konsistens.
Låt svalna och servera vid en bra temperatur för små munnar.
Upptäck våra produkter
Fler recept