Ingredienser: Mjöl (havre 16%, majs 14%, råg 10%), maltodextrin, havreprotein 13%, veg. olja (raps, solros, kokos) 9,5%, ärtprotein 9%, bananflinga 5%, modifierad stärkelse, mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), blåbärspulver 1%, jordgubbspulver (jordgubbe, maltodextrin) 1%, emulgeringsmedel (mono- och diglyceriders, citronsyraestrar), vitaminer (C, niacin, E, pantotensyra, riboflavin, B6, tiamin, A, folsyra, biotin, K, D, B12). Produkten innehåller 26 % fullkornsmjöl.
Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen.
Näringsvärde per portion (30 g pulver + 1 dl vatten)
Energi | 534 kJ (127 kcal) |
Fett | 3,9 g |
– varav mättat fett | 0,7 g |
– varav enkel omättat fett | 2,1 g |
– varav fleromättat fett | 1,0 g |
Kolhydrat | 17 g |
– varav sockerarter * | 1,8 g |
Fiber | 1,8 g |
Protein | 4,9 g |
Salt ** | 0,02 g |
Vitamin A (RE) | 111 μg |
Vitamin D | 2,0 μg |
Vitamin E (a-TE) | 2,1 mg |
Vitamin K | 3,0 μg |
Vitamin C | 18 mg |
Tiamin | 0,20 mg |
Riboflavin | 0,17 mg |
Niacin (NE) | 1,8 mg |
Vitamin B6 | 0,14 mg |
Folsyra | 21,9 µg |
Vitamin B12 | 0,24 μg |
Pantotensyra | 0,63 mg |
Kolin | 25 mg |
Natrium | 6,6 mg |
Kalium | 129 mg |
Klorid | 25,5 mg |
Kalcium | 165 mg |
Fosfor | 133 mg |
Magnesium | 27,6 mg |
Järn | 2,6 mg |
Zink | 1,2 mg |
Jod | 27 µg |
* Innehåller endast naturliga sockerarter från råvarorna.
** Saltinnehållet beror uteslutande på naturligt förekommande källor.
Laktos: <0,01 g/100 g pulver och <0,01 g/portion.
Tillagning
1 msk (matskedsmått á 15ml) = 6 g
En portion = 30 gram pulver
Dosering:
- 1 dl vatten +5 msk grötpulver
- Värm vatten till ca 60 °C och häll 1 dl i en djup tallrik.
- Tillsätt 5 msk grötpulver under omrörning.
- Rör om gröten tills den fått rätt konsistens och är färdig att servera.
- En gröt som en gång har värmts ska serveras inom 1 timme, den ska heller inte värmas om.
Förvaring & sortering
- Förvara gröten torrt, mörkt och i normal rumstemperatur.
- En öppnad förpackning bör förbrukas inom en månad.
- Gröten är förpackad i en skyddande atmosfär som gör att både smaken och kvaliteten behålls.
- När gröten är slut ska ytterkartongen sorteras som pappersförpackning och innerpåsen som plastförpackning.
- Bäst före: Se förpackningens undersida.