SkumMJÖLK, vassle (från MJÖLK), avsaltat vasslepulver (från MJÖLK), vatten, HAVREmjöl 3,2%, fullkornsVETEmjöl 1,2%, GRÄDDE, rapsolja, siktat RÅG - mjöl 0,7%, solrosolja, majsstärkelse, mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B 6 , folsyra, B12, pantotensyra).
Innehåller 4,4% fullkornsmjöl.
Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen eller etiketten.
Näringsvärde 100 ml
Energi | 287 kJ (68 kcal) |
Fett | 2,6 g |
– varav mättat fett | 0,5 g |
– varav enkel omättat fett | 1,2 g |
– varav fleromättat fett | 0,7 g |
Kolhydrat | 8,7 g |
– varav sockerarter * | 4,8 g |
Fiber | 0,5 g |
Protein | 2,4 g |
Salt ** | 0,08 g |
Vitamin A | 51,0 μg |
Vitamin D | 0,94 μg |
Vitamin E | 1,0 mg |
Vitamin C | 12 mg |
Tiamin | 0,10 mg |
Riboflavin | 0,10 mg |
Niacin (NE) | 0,87 mg |
Vitamin B6 | 0,058 mg |
Folsyra | 6,50 µg |
Vitamin B12 | 0,12 μg |
Pantotensyra | 0,36 mg |
Natrium | 32 mg |
Kalium | 134 mg |
Klorid | 77,9 mg |
Kalcium | 108 mg |
Fosfor | 71,8 mg |
Magnesium | 12,2 mg |
Järn | 1,2 mg |
Zink | 0,86 mg |
Jod | 15,0 µg |
* Innehåller endast naturliga sockerarter från råvarorna
** Saltinnehållet beror uteslutande på naturligt förekommande källor.
Gör så här:
1 msk = 5,8 g
En portion = 32 gram
Dosering:
0,5 dl vatten + 1 1/3 msk pulver ger ca 55 ml färdig välling
1 dl vatten + 2 3/4 msk pulver ger 110 ml färdig välling
1,5 dl vatten + 4 msk pulver ger ca 165 ml färdig välling
2 dl vatten + 5,5 msk pulver ger 220 ml färdig välling
2,5 dl vatten + 6 3/4 msk pulver ger ca 275 ml färdig välling
3 dl vatten + 8 1/5 msk pulver ger ca 330 ml färdig välling
I mikro:
1. Blanda vällingpulver och kallt vatten i flaskan.
2. Skaka tills pulvret löst sig.
3. Värm flaskan utan lock och napp på full effekt i ca 40 sekunder. Skaka och känn efter så att vällingen är lagom varm.
I kastrull:
Vispa ihop pulvret och kallt vatten och värm till lagom temperatur. Smaklig måltid!
Förvaring & sortering
- En välling som en gång har värmts ska serveras inom 1 timme. Värm inte om vällingen.
- Oöppnad förpackning förvaras torrt, mörkt och i normal rumstemperatur.
- Öppnad förpackning förvaras max 3 dagar vid högst +8°C.
- Öppnad förpackning förvaras max 1 timme i rumstemperatur.
- Vällingen är förpackad i en skyddande atmosfär som gör att både smaken och kvaliteten behålls.