MJÖLK, avsaltat vasslepulver (från MJÖLK), fullkornsVETEmjöl 13%, siktat HAVREmjöl 12%, RÅGmjöl 7,7%, GRÄDDE, fullkornsDINKELmjöl 6,1%, rapsolja, solrosolja, HAVREmjöl 3,2%, solrosolja (hög oljesyrahalt), mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), vitaminer (A, D, C, E, tiamin, niacin, B6, riboflavin, folsyra, pantotensyra)
Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen eller etiketten.
Näringsvärde 100 ml
Energi | 269 kJ (64 kcal) |
Fett | 2,2 g |
– varav mättat fett | 0,5 g |
– varav enkel omättat fett | 1,0 g |
– varav fleromättat fett | 0,6 g |
Kolhydrat | 8,8 g |
– varav sockerarter * | 4,9 g |
Fiber | 0,5 g |
Protein | 1,9 g |
Salt ** | 0,03 g |
Vitamin A | 50,8 μg |
Vitamin D | 0,94 μg |
Vitamin E | 1,0 mg |
Vitamin C | 12 mg |
Tiamin | 0,10 mg |
Riboflavin | 0,087 mg |
Niacin (NE) | 0,87 mg |
Vitamin B6 | 0,058 mg |
Folsyra | 6,53 µg |
Vitamin B12 | 0,12 μg |
Pantotensyra | 0,36 mg |
Kolin | 13 mg |
Natrium | 12 mg |
Kalium | 60,9 mg |
Klorid | 27,6 mg |
Kalcium | 87 mg |
Fosfor | 41,8 mg |
Magnesium | 9,43 mg |
Järn | 1,2 mg |
Zink | 0,58 mg |
Jod | 14,5 µg |
* Innehåller endast naturliga sockerarter från råvarorna
** Saltinnehållet beror uteslutande på naturligt förekommande källor.
Gör så här:
VATTEN / PULVER / VÄLLING
1 dl / 16 g (ca 2 1/4 msk) / 110 ml
2 dl / 32 g (ca 4 1/2 msk) / 220 ml
Flera doseringar:
1,5 dl vatten + 3 ¼ msk pulver ger ca 165 ml färdig välling.
2 dl vatten + 4 ½ msk pulver ger 220 ml färdig välling.
2,5 dl vatten + 5 ½ msk pulver ger ca 275 ml färdig välling
2,75 dl vatten + 6 msk pulver ger ca 300 ml färdig välling
3 dl vatten + 6 ¾ msk pulver ger ca 330 ml färdig välling.
I mikro:
- Blanda vällingpulver och kallt vatten i flaskan.
- Skaka tills pulvret löst sig.
- Värm flaskan utan lock och napp på full effekt i ca 40 sekunder. Skaka och känn efter så att vällingen är lagom varm.
I kastrull:
- Vispa ihop pulvret och kallt vatten och värm till lagom temperatur. Smaklig måltid!
Förvaring & sortering
- Välling som blandats på kallt vatten kan förvaras i rumstemperatur i max 1 timme och i kylskåp i max 6 timmar. Värm inte om vällingen.
- Förvara torrt, mörkt och i normal rumstemperatur. Se till att den öppnade förpackningen hålls stängd, eller förvara i en burk med lock.
- Vällingen är förpackad i en skyddande atmosfär som gör att både smaken och kvaliteten behålls.
- En öppnad förpackning bör förbrukas inom två månader.
- När vällingen är slut ska förpackningen sorteras som plastförpackning.