MJÖLK, avsaltat vasslepulver (från MJÖLK), HAVREmjöl, fullkornsVETEmjöl, GRÄDDE, rapsoljae, siktat HAVREmjöl, solrosoljae, äpplepuré 2,8%, vassleproteinkoncentrat (från MJÖLK), solrosolja (hög oljesyrahalt), mineralämnenr (kalcium, järnn, zinkk, jod), kanelpulver 0,15%, vitaminer (A, D, C, E, tiamin, niacin, B6, riboflavin, folsyra, B12, pantotensyra).
Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen eller etiketten.
Näringsvärde 1 portion (33 g pulver + 1 dl vatten)
1 portion (33 g pulver + 1 dl vatten) | |
Energi | 610 kJ (145 kcal) |
Fett | 5,4 g |
– varav mättat fett | 1,2 g |
– varav enkel omättat fett | 2,4 g |
– varav fleromättat fett | 1,5 g |
Kolhydrat | 18 g |
– varav sockerarter * | 8,9 g |
Fiber | 1,7 g |
Protein | 5,1 g |
Salt ** | 0,07 g |
Vitamin A | 116 μg |
Vitamin D | 2,1 μg |
Vitamin E | 2,3 mg |
Vitamin C | 26 mg |
Tiamin | 0,23 mg |
Riboflavin | 0,20 mg |
Niacin (NE) | 2,0 mg |
Vitamin B6 | 0,13 mg |
Folsyra | 14,9 µg |
Vitamin B12 | 0,26 μg |
Pantotensyra | 0,83 mg |
Kolin | 30mg |
Natrium | 28 mg |
Kalium | 139 mg |
Klorid | 62,7 mg |
Kalcium | 198 mg |
Fosfor | 95,0 mg |
Magnesium | 21,5 mg |
Järn | 2,8 mg |
Zink | 1,3 mg |
Jod | 33 µg |
* Innehåller endast naturliga sockerarter från råvarorna
** Saltinnehållet beror uteslutande på naturligt förekommande källor.
Gör så här:
1 PORTION: 1dl vatten + 33 g (ca 5 msk) grötpulver
- Värm 1 dl vatten till cirka 60°C och häll upp i en skål.
- Blanda i 5 msk grötpulver medan du rör om.
- Rör tills gröten fått rätt konsistens. Sen är det ätdags!
Förvaring & sortering
- En gröt som en gång har värmts ska serveras inom 1 timme, den ska heller inte värmas om.
- Förvara gröten torrt, mörkt och i normal rumstemperatur.
- En öppnad förpackning bör förbrukas inom en månad.
- Gröten är förpackad i en skyddande atmosfär som gör att både smaken och kvaliteten behålls.
- När gröten är slut ska ytterkartongen sorteras som pappersförpackning och innerpåsen som plastförpackning.