Ingredienser
- Medelstor morot, hackad
- Gul lök, finhackad
- Passerade tomater
- Osaltad skinka, mald eller finhackad
- Röd paprika
- Grädde
- Ris (parboiled)
- Vetemjöl
- Smör
- Banan, mosad
- Svartpeppar
1
1 msk
½ dl
100 g
35 g
½ dl
½ dl
2 tsk
1 msk
3 msk
en nypa
Gör så här:
Skala och hacka morot och gul lök och lägg i en gryta.
Tillsätt grädde, passerade tomater, paprika och skinka. Låt koka under omrörning tills rotfrukterna är mjuka.
Under tiden kokar du riset i en separat kastrull utifrån anvisningarna på förpackningen.
I en skål, blanda ut vetemjölet i ¼ dl vatten. Rör ner redningen i grytan och låt koka upp en gång till under omrörning. Tillsätt smör.
Mosa bananen med en gaffel och rör ner bananmoset i grytan. Smaka av med peppar.
Tips! För en slätare konsistens, mixa maträtten i en matberedare eller med en stavmixer.
Låt grytan och riset svalna, sen är det bara att njuta!
Upptäck våra produkter
Fler Recept