Ingredienser
- Gul lök, hackad
- Rotselleri, hackad
- Broccoli, hackad
- Valfri pasta
- Majsstärkelse/vetemjöl
- Mjölk
- Grädde
- Lax
- Dill
- Rapsolja
- Mild hårdost
- Pressad citron
- Joderat salt
- Svartpeppar
- Vatten
Gör så här
Skala rotsellerin och löken och hacka i små tärningar.
Hacka broccolin och lägg i en gryta tillsammans med rotsellerin och löken. Koka råvarorna tills de är mjuka (vattnet ska precis täcka rotfrukterna/grönsakerna).
Under tiden kokar du pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda ut mjölet/majsstärkelsen med mjölken i en seprat skål. Rör ner redningen i grytan. Tillsätt sedan grädde och låt koka upp under omrörning.
Tillsätt små bitar med lax och finklippt dill. Låt puttra i ca 1 minut.
Rör ner pastan och oljan i grytan.
Riv osten och rör ner i grytan. Tillsätt slutligen några droppar pressad citron.
Tips! Vill du ha en finare konsistens kan du mixa rätten i en matberedare eller med en stavmixer.
Servera vid en lagom temperatur för små munnar.