Mjöl (siktat havre 30%, majs 10%), maltodextrin, havreprotein 13%, veg. olja (raps, solros, kokos) 9,5%, ärtprotein 9%, modifierad stärkelse, mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), emulgeringsmedel (mono- och diglyceriders citronsyraestrar), vitaminer (C, niacin, E, pantotensyra, riboflavin, B6, tiamin, A, folsyra, biotin, K, D, B12).
Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen.
Näringsvärde per 100 ml
Energi | 254 kJ (60 kcal) |
Fett | 1,8 g |
varav mättat fett | 0,3 g |
varav enkelomättat fett | 1,0 g |
varav fleromättat fett | 0,4 g |
Kolhydrat | 8,6 g |
varav sockerarter * | 0,3 g |
Fiber | 0,6 g |
Protein | 2,2 g |
Salt | <0,01 g |
Vitamin A (RE) | 51,9 µg |
Vitamin D | 0,94 µg |
Vitamin E (a-TE) | 0,98 mg |
Vitamin K | 1,4 µg |
Vitamin C | 8,4 mg |
Tiamin | 0,093 mg |
Riboflavin | 0,079 mg |
Niacin (NE) | 0,86 mg |
Vitamin B6 | 0,067 mg |
Folsyra | 10,2 µg |
Vitamin B12 | 0,11 µg |
Biotin | 1,0 µg |
Pantotensyra | 0,29 mg |
Kolin | 13 mg |
Natrium | 3,1 mg |
Kalium | 40,4 mg |
Klorid | 8,97 mg |
Kalcium | 77,1 mg |
Fosfor | 52,4 mg |
Magnesium | 8,69 mg |
Järn | 1,2 mg |
Zink | 0,56 mg |
Jod | 12,6 µg |
*Innehåller endast naturliga sockerarter från råvarorna.
** Saltinnehållet beror uteslutande på naturligt förekommande källor.
Laktos: <0,01 g/100 g pulver
Tillagning
1 msk (matskedsmått á 15ml) = 6 g
En portion = 30 gram pulver
Mått:
1 dl vatten + 2 1/2 msk pulver ger 110 ml färdig välling.
2 dl vatten + 5 msk pulver ger 220 ml färdig välling.
I mikro:
1. Blanda vällingpulver och kallt vatten direkt i flaskan.
2. Skaka kraftigt tills allt pulver löst sig.
3. Värm utan lock och napp på full effekt i ca 40 sek. Skaka och känn efter att vällingen är lagom varm (37 °C).
I kastrull:
Vispa ihop vällingpulver och kallt vatten i en kastrull och värm till ättemperatur (37 °C). En välling som en gång har värmts ska serveras inom 1 timme, den ska heller inte värmas om.
Förvaring & sortering
-
Välling som blandats på kallt vatten kan förvaras i rumstemperatur i max 1 timme och i kylskåp i max 6 timmar.
-
Förvara torrt, mörkt och ej över normal rumstemperatur. Öppnad förpackning är hållbar ca 1 månad.
-
Vällingen är förpackad i skyddande atmosfär för att bevara kvalitet och smak. Ytterkartong sorteras som pappersförpackning och innerpåse sorteras som plastförpackning.
-
Bäst före: Se förpackningens undersida.