Mjöl (havre 15%, majs 13%, råg 9,5%), maltodextrin, havreprotein 13%, veg. olja (raps, solros, kokos) 9%, ärtprotein 9%, bananflinga 5%, modifierad stärkelse, äpplepulver 2,5%, mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), päronpulver 1,5%, emulgeringsmedel (mono- och diglyceriders citronsyraestrar), vitaminer (C, niacin, E, pantotensyra, riboflavin, B6, tiamin, A, folsyra, biotin, K, D, B12). Produkten innehåller 25 % fullkornsmjöl.
Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen.
| Energi | 263 kJ (62 kcal) |
| Fett | 1,9 g |
| varav mättat fett | 0,3 g |
| varav enkelomättat fett | 1,0 g |
| varav fleromättat fett | 0,5 g |
| Kolhydrat | 8,5 g |
| varav sockerarter* | 1,2 g |
| Fiber | 0,9 g |
| Protein | 2,4 g |
| Salt | 0,01 g |
Tillagning
1 msk (matskedsmått á 15ml) = 6 g
En portion = 30 gram pulver
Dosering:
1 dl vatten + 2 1/2 msk pulver ger 107 ml färdig välling.
2 dl vatten + 5 msk pulver ger 214 ml färdig välling.
I mikro:
1. Blanda vällingpulver och kallt vatten direkt i flaskan.
2. Skaka kraftigt tills allt pulver löst sig.
3. Värm utan lock och napp på full effekt i ca 40 sek.
4. Skaka och känn efter att vällingen är lagom varm (37 °C).
I kastrull:
Vispa ihop vällingpulver och kallt vatten i en kastrull och värm till ättemperatur (37 °C). En välling som en gång har värmts ska serveras inom 1 timme, den ska heller inte värmas om.
Förvaring & sortering
- Torrt, mörkt och ej över normal rumstemperatur.
- Öppnad förpackning är hållbar ca 1 månad.
- Vällingen är förpackad i skyddande atmosfär för att bevara kvalitet och smak.
- Ytterkartong sorteras som pappersförpackning och innerpåse sorteras som plastförpackning.
- Bäst före: Se förpackningens undersida.