MJÖLK, avsaltat vasslepulver (från MJÖLK), HAVREmjöl 11%, majsmjöl 9,1%, fullkornsVETEmjöl 7,2%, GRÄDDE, fullkornsDINKELmjöl 6,6%, rapsolja, RÅGmjöl 4,3%, äpplepuré 4,0%, solrosolja, bananflingor 3,0%, päronpuré 2,0%, solrosolja (hög oljesyrahalt), mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), vitaminer (A, D, C, E, tiamin, niacin, B6, riboflavin, folsyra, pantotensyra).
Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen eller etiketten.
Närdingsvärde 100 ml
Energi | 257 kJ (61 kcal) |
Fett | 2,1 g |
– varav mättat fett | 0,5 g |
– varav enkel omättat fett | 1,0 g |
– varav fleromättat fett | 0,6 g |
Kolhydrat | 8,5 g |
– varav sockerarter * | 5,0 g |
Fiber | 0,4 g |
Protein | 1,8 g |
Salt ** | 0,03 g |
Vitamin A | 49,0 μg |
Vitamin D | 1,5 μg |
Vitamin E | 1,0 mg |
Vitamin C | 11 mg |
Tiamin | 0,098 mg |
Riboflavin | 0,084 mg |
Niacin (NE) | 0,84 mg |
Vitamin B6 | 0,056 mg |
Folsyra | 6,30 µg |
Vitamin B12 | 0,12 μg |
Pantotensyra | 0,35 mg |
Kolin | 13 mg |
Natrium | 12 mg |
Kalium | 58,8 mg |
Klorid | 26,6 mg |
Kalcium | 84 mg |
Fosfor | 40,3 mg |
Magnesium | 9,10 mg |
Järn | 1,2 mg |
Zink | 0,56 mg |
Jod | 14,0 µg |
* Innehåller endast naturliga sockerarter från råvarorna
** Saltinnehållet beror uteslutande på naturligt förekommande källor.
Gör så här:
VATTEN / PULVER / VÄLLING
2,5 dl / 38,5 g (ca 5 msk) / 275 ml
Fler doseringar:
1,5 dl vatten + 3 msk pulver ger ca 165 ml färdig välling
2 dl vatten + 4 msk pulver ger 220 ml färdig välling
2,5 dl vatten + 5 msk pulver ger ca 275 ml färdig välling
3 dl vatten + 6 msk pulver ger ca 330 ml färdig välling
I mikro:
- Blanda vällingpulver och kallt vatten i flaskan.
- Skaka tills pulvret löst sig.
- Värm flaskan utan lock och napp på full effekt i ca 40 sekunder. Skaka och känn efter så att vällingen är lagom varm.
I kastrull:
- Vispa ihop pulvret och kallt vatten och värm till lagom temperatur. Smaklig måltid!
Förvaring & sortering
- Välling som blandats på kallt vatten kan förvaras i rumstemperatur i max 1 timme och i kylskåp i max 6 timmar. Värm inte om vällingen.
- Se till att den öppnade förpackningen hålls stängd, eller förvara i en burk med
lock. - En öppnad förpackning bör förbrukas inom två månader. Vällingen är förpackad i en skyddande atmosfär som gör att både smaken och kvaliteten behålls.
- När vällingen är slut ska förpackningen sorteras som plastförpackning.
Receptfilmer
Titta på våra receptfilmer - vi har samlat många goda och lättlagade recept.