Vassle (från mjölk), vatten, mjölk (fetthalt <0,1%), siktat havremjöl 4,5%, avsaltat vasslepulver (från mjölk), grädde, rapsolja, solrosolja, mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), majsstärkelse, vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folsyra, B12, pantotensyra).
Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen eller etiketten.
Närdingsvärde 100 ml
Energi | 270 kJ (65 kcal) |
Fett | 2,8 g |
– varav mättat fett | 0,6 g |
– varav enkel omättat fett | 1,2 g |
– varav fleromättat fett | 0,8 g |
Kolhydrat | 7,8 g |
– varav sockerarter * | 4,6 g |
Fiber | 0,2 g |
Protein | 1,9 g |
Salt ** | 0,07 g |
Vitamin A | 51,0 μg |
Vitamin D | 0,94 μg |
Vitamin E | 1,0 mg |
Vitamin C | 12 mg |
Tiamin | 0,10 mg |
Riboflavin | 0,10 mg |
Niacin (NE) | 0,87 mg |
Vitamin B6 | 0,058 mg |
Folsyra | 6,50 µg |
Vitamin B12 | 0,15 μg |
Pantotensyra | 0,36 mg |
Natrium | 26 mg |
Kalium | 107 mg |
Klorid | 64,1 mg |
Kalcium | 85,0 mg |
Fosfor | 58,1 mg |
Magnesium | 9,26 mg |
Järn | 1,2 mg |
Zink | 0,70 mg |
Jod | 15,0 µg |
* Innehåller endast naturliga sockerarter från råvarorna
** Saltinnehållet beror uteslutande på naturligt förekommande källor.
Gör så här:
- Omskakas före användning. Serveras varm eller rumstempererad.
- En välling som en gång har värmts ska serveras inom 1 timme, den ska heller inte värmas om.
- Smaka alltid själv före servering. Spara inte rester.
- OBS! Förpackningen kan inte värmas direkt i mikro på grund av förpackningsmaterialet.
Förvaring & sortering
- En välling som en gång har värmts ska serveras inom 1 timme. Värm inte om vällingen.
- Oöppnad förpackning förvaras torrt, mörkt och i normal rumstemperatur.
- Öppnad förpackning förvaras max 3 dagar vid högst +8°C.
- Öppnad förpackning förvaras max 1 timme i rumstemperatur.
- Vällingen är förpackad i en skyddande atmosfär som gör att både smaken och kvaliteten behålls.